Link Search Menu Expand Document

Toekomst

Ik heb nog altijd een vaag plan om, als ik weer eens wat meer tijd heb, verder te werken aan dit project. In grote lijnen zou ik aan vier zaken willen werken:

  1. Het project meer geschikt maken voor gezamenlijk open-source-project-werk, zodat geïnteresseerden makkelijk bij kunnen dragen. Dit betekent vooral: het opschonen en documenteren van de C#-code, en het verder opsplitsen in meer losse bestanden van de GeoJSON-kaarten.
  2. Realisme, zodat de ervaring van rondlopen dichter komt te liggen bij wat rondlopen in de Waterloopleinbuurt moet zijn geweest. Dat betekent bijvoorbeeld toevoegen van details, betere reconstructie van gevels, betere “PBR materialen”, meer “props” en eventueel voorbijgangers en verkeer en meer gedetailleerde modellen van de belangrijkste gebouwen.
  3. Uitbreiden in ruimte: met relatief weinig moeite (aanpassen de onderliggende kaarten) zou het nagebouwde gebied kunnen worden uitgebreid. Hulp is hierbij meer dan welkom!
  4. Uitbreiden in tijd: graag zou ik ook een model maken van de periode voor 1862 (?), toen de grachten over het waterlooplein gedempt werden. Uiteindelijk zou het helemaal mooi zijn om completen reconstructies van Amsterdam op verschillende momenten te kunnen maken.

Ik hoor het graag als er animo is om bij te dragen, dan zet ik meer vaart achter het open-sourcen.